На 24 март от 19.00 ч. в Музикалния театър ще се състои премиерата на новото представление на балет „Арабеск" - „Тъй рече Заратустра" по поемата на Фридрих Ницше. Представлението ще открие и единадесетото издание на европейски музикален фестивал, който се организира от „Кантус Фирмус", със съдействието на Министерството на културата и Столичната община и под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова.

Хореограф е Мила Искренова. Тя влиза в диалог с гениалното произведение на Фридрих Ницше. Нейната хореография е интуитивно и артистично отражение на най-известната творба на немския философ, освобождаващо го от натрупаните във времето манипулативни и спекулативни тълкувания.

„Тъй рече Заратустра" ще се спре върху основните етапи, през които преминава развитието на търсещия дух на мъдреца Заратустра: търпението, борбата и невинността. Спектакълът се подчинява на музикалната структура, като всеки от епизодите развива различен визуален принцип. Танцьорите пътуват през осем последователни нива като едно колективно тяло, което преминава през различни състояния и образи, отразяващи по съвременен начин идеите на Заратустра.

Билети може да бъдат закупени на касата на Музикалния театър, касата на „Кантус Фирмус" в зала „България" и онлай на ticketsbg.com на цена от 8 до 20 лв.