Дерматологът на Майкъл Джексън потвърди, че му е давал успокоителни за да облекчи страданията от тежките му медицински процедури, но никога не му е предписвал опасни лекарства като Пропофол.

Аз не съм от тези лекари, които са го предозирали с лекарства или с каквото и да било друго, казва д-р Арнолд Клайн в интервю по ЕйБиСи.

Всъщност аз бях този, който ограничаваше всичко, който спираше всичко, подчертава той.

Припомняме, метадон и 19 наркотични вещества - повечето, от които болкоуспокояващи, бяха открити в дома на Майкъл Джексън при полицейска проверка в къщата на певеца в Лос Анджелис, която бе разпоредена веднага след смъртта му.

Източник от полицията заяви пред медиите, че къщата на Джаксън прилича повече на склад за наркотици, отколкото на нормален дом. Сред откритите вещества са Оксиконтин и Фентантил - обезболяващи, които се употребяват предимно от раковоболните.

Силното болкоуспокояващо Диприван, известно още като Пропофол и най-често изписвано от анестезиолози в болниците, беше намерено също в дома на Джако.

Всички лекарства, които е изписвал д-р Клайн на певеца са били в рамките на допустимото количество, категоричен е той.

Как мога да му изпиша Диприван след като не знам как се използва? - пита той реторично.

Клайн обяснява още, че се е видял с Джексън 3 дни преди смъртта му на 25-ти юни. В отговор на слуховете, че певецът е бил опасно слаб, когато е починал, дерматологът е категоричен, че не е видял нищо, което да го обезпокои.

Той танцува в офиса ми. Танцува за пациентите ми, казва той.

Лекарят добавя още, че Джексън е бил в ръцете на пластичните хирурзи, които не са знаели къде да спрат, а певецът от своя страна възприемал лицето си като произведение на изкуството.

Клайн добавя, че винаги е бил обезпокоен за Джексън, защото знаел, че винаги може да намери някой, който да му даде това, което поиска.

Кралят на попа беше изпратен вчера от фенове и близки на прощална церемоня в „Стейпълс сентър" в Лос Анджелис, където звездата е репетирала за последно.

Въпреки участието на звезди като Стиви Уондър, Марая Кери и Кобе Браян, най-емоционалният миг от вечерта остава речта на 11-годишната дъщеря на поп-краля.