Смъртта на актрисата Кари Фишър, която се прочу с ролята на принцеса Лея в "Междузвездни войни", съкруши феновете на сагата, но също така и изправи пред трудни решения компанията, собственик на правата - "Дисни", пише Ройтерс. Все още няма яснота за съдбата на екранната героиня в предстоящите филми.

Тримата най-известни актьори от оригиналната трилогия - Кари Фишър, Марк Хамил и Харисън Форд, изживяха нов звезден миг, когато през 2015 г. персонажите им Лея, Люк и Хан Соло се завърнаха на екран със седмия епизод на сагата - "Силата се пробужда". Той реализира приходи от над 2 милиарда долара.

Отиде си звездата от „Междузвездни войни” Кари Фишър

Отиде си звездата от „Междузвездни войни” Кари Фишър

Почина на 60 години от инфаркт

От "Дисни" съобщиха, че Кари Фишър е успяла да приключи снимките за осмия епизод, чиито сюжет е строго пазена тайна. Филмът е режисиран от Райън Джонсън и трябва да се появи на екран през декември 2017 г. Очакванията бяха героинята на Фишър да играе ключова роля и в деветия епизод, който по план трябва да тръгне по кината през 2019 г.

След смъртта на Кари Фишър, от "Дисни" не дават коментар дали Принцеса Лея ще се появи отново във филми от сагата след осмия епизод.

Режисьорът на деветия филм Колин Тревороу сподели в началото на годината, че се вълнува, че има възможността да отведе на нови места персонажите Лея и Люк. "Те са икони, но също са и хора, които са преживели големи загуби и са се изправили пред сериозни предизвикателства в хода на поредицата", заяви тогава Тревороу.

„Силата се пробужда” продължава да чупи рекордите по приходи

„Силата се пробужда” продължава да чупи рекордите по приходи

Приходите от изминалия уикенд са 529 млн. долара

Феновете на "Междузвездни войни" вече правят предположения как може да продължи сагата.

Младата Лея за кратко се появи под формата на дигитално пресъздадено изображение в края на наскоро излезлия самостоятелен филм "Rogue One: История от Междузвездни войни".

Тази опция обаче е неприемлива за много фенове. "Сега не плача, но със сигурност ще го направя, когато от "Дисни" безсрамно ни покажат компютърно генериран образ на Кари Фишър в Епизод IX", споделя почитател на космическата сага в интернет.

Според закона в Калифорния от 1985 г. филмовите компании трябва да получат разрешение от наследниците на даден актьор или знаменитост, за да използват изображението му до 70 години след смъртта.

Излезе трейлърът на новия епизод от  „Междузвездни войни“

Излезе трейлърът на новия епизод от „Междузвездни войни“

"Rogue One" ще се появи по екраните през декември...

Друга възможност, до която може да прибегне "Дисни", разбира се, е да преработи сценария за деветия епизод и да снима наново сцени от осмия епизод, за да поведат сюжета към промяна. Могат и да дадат ролята на актриса със сходни черти.

Някои фенове предлагат певицата Стиви Никс да вземе ролята на Принцеса Лея.

Други пък предпочитат продуцентите и сценаристите да дадат славна екранна смърт за любимата им героиня.