Кавалера Едно от “чудовищата” на съвременния рок метъл Макс Кавалера, ще се опита “да събори” столичната зала “Христо Ботев” на концерта си на 25 февруари, заедно със своята група “Соулфлай”. С този чутовен Live София Мюзик Ентерпрайсис започва 2003 година.

Уникалният певец, китарист и композитор на едно от явленията в най-новата тежка музика “Сепултура” напуска групата през 1997 година и се отдава на проекта Соулфлай. В новата банда Кавалера кани неслучайни музиканти, всеки един от които има своя сериозна биография.

Марсело Д. Рап - бас китара, се познава с Макс Кавалера отпреди 15 години. Работили са заедно още когато Макс е бил член на Сепултура. В началото на своето изграждане като музикант е повлиян от рок величията Айрън Мейдън, Блек Сабат, АС/DC, Металика, Слеър и др., а по-късно открива и пънк рок/хардкор и групи като Мисфитс, Джи Би Ейч, Дисчардж, Секс Пистълс и Рамоунс.

Мики Долинг – китари, е свирил с групата Снот. По време на съвместно турне със Соулфлай през 1997 и 1998 година, стават добри приятели и не след дълго Мики е поканен да се присъедини към бандата.

СоулфлайБарабанистът Рой “Рата” Майорга също се познава с Кавалера от времената му със Сепултура. Той прави електронен ремикс на парчето “Refuse/ Resist” и оттогава двамата поддържат връзка, като се надяват и за в бъдеще да работят заедно, без да имат и най-малка представа, че ще свирят в своя банда. Рой Майорга е свирил с Ози Озбърн в продължение на година, както и с Дейв Наваро (екс-Джейнс Адикшън, екс-Ред Хот Чили Пепърс) за кратък период от време.

Още с излизането на едноименния дебютен албум на пазара през пролетта на 1998 г., Соулфлай приковават вниманието на публиката, най-престижните музикални издания и телевизионни канали. Той изпреварва по продажби последния албум на Сепултура (вече без Кавалера), което доказва лоялността на феновете към изключителния музикант.

Вторият албум “Primitive” излязъл през 2000 г. затвърждава позицията им на явление в света на рока.

С появата на третата им продукция - ”Soulfly 3”, през лятото на 2002 г., критиците са принудени да признаят, че въпреки влиянието на Сепултура, което се усеща в музиката им, Соулфлай бързо са изградили свой собствен стил, а композициите им звучат новаторски и са своеобразен нов връх в тежкия модерен рок. Албумът е издаден от компанията Роудрънър Рекърдс (под-лейбъл на Юнивърсъл), представлявана у нас от Юнивърсъл Мюзик. В каталога на Роудрънър фигурират банди като “Fear Factory”, “Machine Head”, “Slipknot”, “Nickelback”, “Ill Nino” и др.

Кавалера Самият Макс Кавалера признава, че основната идея при създаването на групата е да се комбинират звук и духовни вярвания. Тази комбинация е най-ярко изразена в третия албум на групата “Soulfly 3”. Три, независимо на какъв език се пише или произнася, е магическо число и присъства както в митовете и легендите, така и в библейските сказания, като носи в себе си мъдростта на вековете.

С този албум Соулфлай достигат нивото на зрялост, което търсят в предишните два албума. Те експериментират със звук и композиция и изненадват феновете си с ново звучене и новаторски елементи. Преди издаването на последния албум, Рой Майорга се завръща в групата, която напуска непосредствено след дебюта. Макс Кавалера подчертава големия принос на Майорга за звученето на “Soulfly 3” и го определя като изключителен барабанист и музикант.

Билетите за концерта ще се появят на касите на НДК още на 27 януари и ще струват по 18 лева.