Култовият французин с испански корени - MANU CHAO пристига за концерт в България на 14-ти април в столичната зала "Фестивална".  MANU CHAO идва в София с турнето "MANU CHAO LA VENTURA" по покана на Loud Concerts, а продажбата на билетите стартира от днес - 21.02.2011 /понеделник/. Ще бъдат пуснати само 3500 билета. Цената  за билет ще бъде - 55 лв. Местата за продажба на билети са: ексклузивно в интернет на www.Ticketstream.bg, в магазините на Office1Superstore, Orange, Multirama, както и в Билетен център в НДК.

Звездата ще стъпи за втори път в България, след уникален концерт в София от преди близо девет години, който хилядите фенове още помнят.

Славата достига MANU CHAO през 1988г, когато групата, в която участват още брат му и братовчед му /"Mano Negra"/ дебютират с албума Pachanka. Песента от същия албум - "Mala Vida" превзема световните класации, а групата получава договор с гиганта Virgin.

"Пиша песните само за себе си, но се радвам много, когато те се харесат на публиката", разказва МАNU CHAO.

Първият албум, с който MANU CHAO става световно известен - "Clandestino" от 1998 г. е с платинен статус, а безспорен хит от него е песента "Bongo Bongo".