Председателят на Столичният общински съвет (СОС) Георги Георгиев откри първото издание на фестивала за графити и улично изкуство "МОСТЪ". Това съобщи БГНЕС. Мостът "Чавдар" се превърна в първото свободно пространство в София за рисуване на графити.

Георгиев посочи, че СОС подкрепя създаването на свободни пространства за графити артистите. Той поясни, че места като това под моста "Чавдар" се облагородяват и боядисват. По думите му на тези места младите улични творци могат да намерят поле за изява.

Георгиев подчерта, че през последните месеци са предоставени места за два огромни стенописа. Той посочи, че на булевард "Тодор Каблешков" се намира откритата галерия на графити артистите, която е дълга 400 метра.

"Това е начинът да работим с младите хора, за да увличаме и тийнейджърите и подрастващите с две много важни послания. На първо място - свободните артисти имат своето място да се изразяват свободно в София, и на второ място - да запазим архитектурния облик и културното място, което има нашият град", уточни председателят на СОС.

Георгиев добави, че се работи усърдно по осигуряването на още пространства за графити.

Почистиха над 4 000 кв. м графити в София от началото на годината

Почистиха над 4 000 кв. м графити в София от началото на годината

Тече почистването на графити от ул. "Цар Иван Асен II"