Цел на конкурса в рамките на 7-ия международен филмов фестивал София Филм Фест е насърчаване на създаването на късометражни филми в България и откриването на нови таланти в българското кино.

Право на участие в конкурса имат български филми с продължителност до 30 минути, произведени след 1 януари 2001 г.

Български филм е визуален продукт, създаден от режисьор български гражданин и с над 50% финансиране, осигурено от България.

Филмите могат да са произведени на всякакъв възможен видео и филмов носител – от VHS до 35 мм филмова лента, но се изисква да имат фестивална версия на 35 мм или Бетакам SP с английски субтитри.

Няма ограничение към вида кино или жанра на филма. Могат да участват игрални, документални, анимационни, експериментални филми.

Форматът за предаване на филмите за селекция е VHS Pal.

Крайният срок за предаване на формулярите за кандидатстване и филмите в офиса на София Филм Фест е 20 януари 2003 г.

Селекционна комисия, назначена от директора на София Филм Фест, ще избере 12 филма.

Селектираните филми ще бъдат обявени на 30 януари 2003 г. и ще бъдат включени в каталога на 7-ия София Филм Фест.

Селектираните филми ще бъдат прожектирани преди филмите от международната конкурсна програма за пълнометражен игрален филм на София Филм Фест.

Селектираните филми ще бъдат прожектирани на един от следните формати: 35 mm или Betacam SP Pal.

Всички селектирани филми трябва да имат субтитри на английски език. Международно жури от петима членове ще избере най-добрия филм измежду селектираните 12.

Наградата ‘Jameson’ за български късометражен филм ще бъде връчена на официалната церемония по награждаването на 7-ия международен филмов фестивал София Филм Фест.

Филмът победител през 2003 г. ще бъде показан на всички фестивали, присъждащи наградата ‘Jameson’ в Европа през 2004 г.