На сцената на Драматичен театър “Стоян Бъчваров” във Варна подготвя спектакъл големият български режисьор Вили Цанков. Той репетира със своя екип пиесата “Хамлет”, която ще бъде своеобразно прощаване за него, съобщава Днес+.

Не случайно режисьорът е избрал да постави Шекспировата пиеса във Варна – мястото където “Хамлет” на Вили Цанков е поставен за пръв път. Очаква се премиерата на пиесата да бъде на 17.12.202г., заяви директорът на театъра – Дафинка Даскалова.

Постановката е част от реализация на програма към Министерството на културата и Центърът за театър. С конкурс Варненския Драматичен театър е спечелил субсидия за 10 000лева – 5 000 от тях са за конкретния проект, а другите 5 000 са за целеви нужди на театъра.

“Само във Варна има театрален състав, който е способен на днешно време да постави легендарния Шекспиров Хамлет”, коментира Вили Цанков своето решение.

В ролите зрителите ще имат възможността да наблюдават: Хамлет – Стоян Радев, Офелия – дебют на Анастасия Лютова, Краля – Мишо Михайлов, Гробар – Жоро Вълчовски.