Откриват изложба на Дeчко Узунов в Хасково.

Племенникът на художника Пеню Вълчанов ще разкаже пред посетителите спомени за художника.

Изложбата е част от организираната от Община Хасково празнична седмица, посветена на деня на Хасково - 8 септември.

За днес в програмата е включено и представяне на книгата на Георги Данаилов "Весела книга за българския народ"  с участието на актьора Марин Янев.

По-късно следобед е предвидено и силово състезание демонстрация "Айрън мен", което ще се проведе на площад "Свобода", съобщават от пресцентъра на Община Хасково.

По-късно на площада ще се проведе и концерт на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци Плевен и група "Ъпсурт".

В следващите дни са предвидено и представяне на книгата на директора на НИМ професор Божидар Димитров „12 мита в българската история". Той ще участва и в тържествения ритуал по случай Съединението на България.

Хасковлии ще имат възможността да участват и в турнир по ловна стрелба, както и да наблюдават парад на ретро автомобилите.

В града „гостува" и форум „Българска мода" с моделите на 10 водещи български дизайнерски къщи, представени от топ моделите Теди Велинова, Виолета Здравкова, Румяна Маринова, бившата приятелка на Дичо от Д2 Диляна Попова и други.

Празненствата за деня на Хасково ще завършат с европейски турнир по картинг, който ще се проведе на картинг пистата край Хасково, с концерт на гостите от Лас Вегас Крис Тофийлд блус бенд, Иван Лечев, Васко Кръпката и фолк певиците Вероника и Камелия.