На официална церемония по случай откриването на Националната библиотечна седмица в Софийската градска художествена галерия бяха обявени годишните библиотечни награди на Българската библиотечно-информационна асоциация.

Университетска библиотека „Св. Климент Охридски" бе номинирана и спечели наградата в категория „Библиотека на годината".

В категорията „Млад библиотекар на годината" за нейния принос и успешната й интеграция като млад специалист в Университетската библиотека беше номинирана Полина Костова.

Призът бе връчен на директора на Университетска библиотека д-р Анна Ангелова от вицепрезидента Маргарита Попова в присъствието на премиера Марин Райков, проф. Кирил Топалов - съветник по духовност, култура и национална идентичност към президентството, Карл Форцхаймър - съпредседател на фондация "Америка за България", Синика Сипила,  президент на ИФЛА, видни представители на библиотечната общност и много други гости.

Организаторите припомниха и думите на Лорънс Кларк Пауъл, библиотекар в Калифорнийския университет, който  казва, че никой университет в света не е завоювал висок авторитет, без да е изградил голяма библиотека. Когато това се промени, ще дойде и краят на нашата цивилизация.