Финладскaтa метъл банда Stratovarius пристига за първи път в София на 24 януари в зала "Христо Ботев" по покана на Loud Concerts. Преди концертът в София музикантите ще се срещнат с десет от феновете си у нас.

В навечерието на Новата 2010 г. бандата обяви официално, че предстоят още три месеца от настоящето им турне по представяне на "Polaris" (албумът излезе в края на май 2009г). Първото им участие ще бъде на 7 този месец в Германия. Следват концерти в Белгия, Ирландия, Англия, Франция и България, където ще видим бандата в комплект с още две избрани от тях млади групи - финландската Tracedawn и кипърската Winter's Verge.

Билетите за събитието вече са в продажба ексклузивно в мрежата на Ticketstream.bg в магазините на Office1Superstore, M-Tel, Orange center и в Билетен център в НДК. Цената им е 30 лв, а в деня на концерта ще се продават по 35лв.

Междувременно стана ясно, че Stratovarius вече мислят да започват работа по нов албум по-късно тази година. Групата е доволна от отминалото фестивално лято, а в рамките на предстоящите три месеца от турнето им, ще стъпят и на места, на които никога до сега не са свирили.