"Съвсем скоро катастрофирах, Господ ми помогна. Пред нас караше "Мерцедес", който рязко намали от 140 на 20. Отляво беше мантинела, отдясно имаше много дълъг тир. Беше неизбежна катастрофата. До ден днешен ме болят краката".

Това каза в предаването "120 минути" по бТВ певецът Васил Найденов. В разговор с водещия Светослав Иванов Найденов сподели, че произшествието е било сериозно - предната част на автомобила буквално изчезнала от силния удар.

Васил Найденов пострада леко при катастрофа на АМ "Тракия"

Васил Найденов пострада леко при катастрофа на АМ "Тракия"

Ударил се е в колата пред него

В първите моменти певецът дори не можел да излезе от колата. За късмет катастрофата се разминала без сериозни последствия.

В ефира на bTV иконата на българската естрада разказа и за любимите си песни, любимите текстове.

"Един от любимите ми текстове е на песента "И утре е ден". Много хубаво звучи, звучи с някаква надежда. Човек трябва винаги да има вяра в това, което ще му се случи утре. Понякога това, което си пожелаваш и искаш, се случва", каза Найденов.

По думите му една песен се превръща в любима на публиката, когато има история с този, който я слуша: "Нещо трябва да се е случвало. Да си кажеш "Тази песен е моята песен - тя е част от мен". Важно е да има адрес. И е важно какви думички ще ти бъдат сложени в устата", вярва Найденов.

Васил Найденов: Да минеш от попа и рока в поп фолка е дупедавщина и въпрос на морал

Васил Найденов: Да минеш от попа и рока в поп фолка е дупедавщина и въпрос на морал

Само че тази дупедавщина не само в музиката, в отношенията с други хора, е различно нещо. Всеки определя сам за себе си и дали ще отиде в друг отбор.

Попитан за времето, когато е изнасял 13 поредни концерта в Русия пред многохилядна публика, певецът сподели: "Русия ме е научила на едни друг мащаби, които ги пожелавам на сегашните артисти да ги изпитат. Преди имахме силни позиции в Русия. Лили (Иванова) го знае.

Лошото е, че този пазар го напуснахме. Хората правят пазари, а не ги унищожават, независимо от политиката. Политиката е само едната страна на нещата, но ми се струва, че в това отношение ние загубихме, че не работим на руския пазар".

Готов е албумът “Златни хитове” на Васил Найденов