Композицията "Водна паша" (одухотвореният водач и лидер, който повежда народа си към добро) на скулптора Павел Койчев украси водното огледало на Южния парк в София. Проектът е финансиран от Столична община.

Творецът Павел Койчев сподели пред медиите, че смисълът на "Водна паша" е хората повече да вярват в доброто, в хубавите неща в живота и в оптимизма. Койчев благодари на всички дошли хора за отделеното време да видят композицията му.

"Оптимизмът на живота е най-важното нещо и във всички мой работи съм прокарвал това нещо - тези мисли, чувства и емоция", обясни творецът.

Снимка 588938

Източник: БГНЕС

На въпрос накъде ни води "Водна паша", Койчев добави, че композицията е обърната на Запад. Европа е нашият дом, нашите ценности и толкова много е дала на човечеството, че не бива да се забравя, каза още скулпторът. Той иска композицията да даде на хората по-малко технологии и повече морален императив.

От своя страна Малина Едрева от Столичния общински съвет добави, че София заслужава да има своята постоянна инсталация - съвременно изкуство в градска среда.