Отборите на Ботев (Пловдив) и Литекс се изправят един срещу друг в първи четвъртфинален двубой от турнира за Купата на България. Настоящият носител на трофея е в ролята на абсолютен фаворит.

Селекцията на Ники Киров няма поражение от 18 септември, когато за последно преклони глава пред Лудогорец. Литекс, въпреки всичките си традиции в този турнир, пристига като обречен на Коматево. Селекцията на Живко Желев се намира в средата на таблицата във Втора лига, където "оранжевите" са пословични със слабата си игра като гост.

Кой какво свърши през есенния дял на Първа лига

Кой какво свърши през есенния дял на Първа лига

Елитните ни тимове минаха през възходи и падения, но в крайна сметка на върха отново ще зимува Лудогорец

Ботев вече се опари от подценяване на съперниците си в предните два кръга от надпреварата. "Жълто-черните" победиха трудно Локомотив (Горна Оряховица) (3:1) на 1/16-финала след обрат, а след това имаха още по-големи проблеми при срещата си с Царско село на 1/8-финала в София, като срещата завърши драматично 4:3 след продължения. Именно поради тази причина наставникът Николай Киров е провел сериозен разговор с играчите да не допускат отново подценяване и да подходят максимално сериозно към предстоящия двубой.

Ботев (Пловдив) остава без Кайзер

Ботев (Пд) остава без Кайзер

Футболист от Гълъбово сменя чужденеца на скамейката на "канарчетата"

В състава на пловдивчани има няколко промени. На вратата е нароченият за гонене Даниел Кайзер, който обикновено пази в турнира за Купата. В атака пък ще действа Стивън Петков, който заменя намиращият се в сериозна голова суша Фернандо Виана.

Литекс излиза с възможно най-оптималната си единадесеторка. С капитанската лента ще бъде опитният Ивайло Раденцов, който ще държи халфовата линия заедно с Николай Христов. С интерес ще се наблюдават изявите на преотстъпените от ЦСКА - Ангел Лясков и Тонислав Йорданов.

Литекс продължава напред за Купата след късна драма срещу Локо (Сф)

Литекс на четвъртфинал за Купата на България!

Гол в 90-ата минута изхвърли Локо (София) от турнира

Главен съдия на срещата ще бъде Станислав Тодоров, с помощници Мартин Иванов и Петър Митрев. Делегат на БФС е Делян Асенов, а работата на реферите зорко ще следи Валери Цветков.