Отборът на Литекс продължава традиционния си рейд в турнира за Купата на България. Селекцията на Живко Желев вече е на четвъртфинал, след като тази вече надигра с минималното 1:0 тима на Локомотив (София). В герой за ловчанлии се превърна опитният им капитан Ивайло Раденцов, който донесе победата с гол в 90-ата минута.

По този начин домакините отмъстиха подобаващо на съперника си от София, който само преди няколко дни ги разби с 4:0, нов мач от Втора лига.

Победата със сигурност ще донесе нужния кредит на доверие за Живко Желев. Припомняме, че различни слухове твърдяха за подготвящото се уволнение на някогашния универсален футболист.

ЦСКА - Ботев (Враца) 3:1
на живо

ЦСКА - Ботев (Враца) 3:1, Кубемба бележи трети гол за "червените"

Двубоят е от осминафиналите за Купата на България

Още в първата минута ловчанлии можеха да открият резултата, но след удар на Георги Търтов топката премина покрай гредата.

В 12-та минута при идентична ситуация пропусна и Христо Кирев. Първата си опасна ситуация столичани създадоха в 26-та минута след пробив на Здравко Димитров през центъра, но ударът му не бе точен.

В началото на второто полувреме домакините бяха по-активни и по-често атакуваха вратата на съперника. Гостите постепенно изравниха играта, но головите положения пред двете врати липсваха. в последните минути на двубоя домакините упражниха натиск.

В 85-та минута те пропуснаха най-чистото положение до този момент. Първо опасен удар на Тонислав Йорданов бе избит от дебютиращия вратар на Локо Сф Андрея Ефремов, а при добавката стражът на Локомотив спаси и шута на Ивайло Раденцов.

Все пак, в 90-та минута, капитанът Ивайло Раденцов от пряк свободен удар изпрати топката във вратата на столичани и донесе успеха за Литекс.

Ботев (Пловдив) победи Царско село с 4:3 и е на четвъртфинал за Купата на България

Стивън Петков спаси Ботев от резил срещу Царско село след 120-минутна драма (ВИДЕО)

Голов трилър на стадион "Славия"