Славия се класира за четвърфиналите за Купата на България след драма с дузпи срещу Монтана. Двубоят на "Овча Купел" завърши наравно 1:1 в редното време и продължения. При наказателните удари "белите" се наложиха с 5:3. 

Резултатът бе открит в 17-ата минута със страхотен гол на Адам Буджамаа. Столичани стигнаха до изравнителен гол в последната минута чрез Радослав Кирилов. При наказателните удари Славия вкара и петте си изпълнения, докато Стефан Цонков пропусна за гостите.

Славия - Монтана 1:1, победителят ще бъде решен след дузпи
на живо

Славия - Монтана 1:1, победителят ще бъде решен след дузпи

Двата тима определят последния четвъртфиналист за Купата

Двубоят започна с очакван домакински натиск. В 8-ата минута Димитър Рангелов изведе Мартин Сораков отдясно. Младокът навлезе в наказателното поле, преодоля Петър Петров, но вместо да потърси удар във вратата подаде към Радослав Кирилов. Топката обаче не стигна до десетката, защото Стоян Предев изчисти. 

В 14-ата минута Владимир Айтов фаулира Кирилов пред наказателното поле. Прекият свободен удар бе изпълнен от Рангелов, който стреля право в стената. Шест минути след това Сораков получи отдясно и стреля по диагонала в аут. 

Снимка 521455

Източник: LAP.bg

Противно на случващото се на терена, Монтана стигна до гол в 24-ата минута. Михаил Александров сбърка и подари топката на Адам Буджамаа. Халфът овладя, напредна и с майсторски удар от около 20 метра не остави шансове на Светослав Вуцов за 0:1. 

Попадението уби устрема на домакините, които до края на полувремето не затрудниха Петров. Преди почивката двамата вратари трябваше да се намесват след удари от преки свободи удари на Йордан Йорданов и Питър Макрилос, като направиха рутинни намеси. 

Снимка 521458

Източник: LAP.bg

На полувремето треньорът на Славия Александър Тарханов направи цели три промени. В игра се появиха Дарко Тасевски, Ерол Дост и Калоян Кръстев на местата на Георги Вълчев, Димитър Рангелов и Емил Стоев. В Монтана вратарят Петър Петров отстъпи мястото си на Марио Кирев. 

Именно бившият страж на "белите" трябваше да прави решително спасяване в 54-ата минута. Тогава след центриране на Питър Макрилос от корнер Кръстев отклони топката към далечната греда за Тасевски. Халфът отклони към вратата, но Кирев с добра намеса спаси. 

Снимка 521465

Източник: LAP.bg

В 70-ата минута столичани организираха добра атака отляво. Филип Антовски проби и намери Кирилов в наказателното поле. Десетката шутира опасно, но Раян Сенхаджи успя да блокира топката. 

Пет минути по-късно гостите организираха една от малкото си опасни атаки през втората част. Димитър Законов и Росен Кръстев се озоваха на стрелкови позиции, но ударите им бяха блокирани.

Снимка 521461

Източник: LAP.bg

В 77-ата минута и централният защитник Андреа Христов опита да се разпише, но шутира неточно от далечна дистанция. Седем минути по-късно отново бранителят не намери очертанията на вратата. 

Славия все пак стигна до изравнителен гол в 89-ата минута. Тогава топката стигна до Радослав Кирилов на границата на наказателното поле. Той отправи силен удар, Кирев не успя да избие кълбото за 1:1.

Снимка 521459

Източник: LAP.bg

През първото продължение домакините предимно нападаха, но Кирев не бе затруднен. В 105-ата минута Вуцов не се намеси добре при центриране в наказателното поле и насочи топката към вратата си, но защитник в бяло успя да изчисти. 

В 114-ата минута Гандри засече центриране в наказателното поле, но прати топката покрай вратата. Минута преди края на продълженията удар на Калоян Кръстев мина покрай вратата.

Снимка 521457

Източник: LAP.bg

При наказателните удари Славия вкара и петте си изпълнения, докато Стефан Цонков от Монтана не намери очертанията на вратата и така "белите" се класираха за четвъртфинал.

Снимка 521464

Източник: LAP.bg