ЦСКА излиза срещу Ботев (Пловдив) в полуфинален мач-реванш от турнира за Купата на България днес.

Двата тима ще определят втория финалист в надпреварата. Първият стана ясен вчера, когато Локомотив (Пловдив) отстрани Левски след нулево равенство на "Герена" и 2:0 в първия двубой. "Смърфовете" продължават успешно защитата на трофея си и вече чакат съперника си на финала.

Тази вечер "червените" и "жълто-черните" излизат един срещу друг, като в първата среща двата тима не излъчиха победител и дори не си отбелязаха голове, като мачът завърши 0:0.

Затова днес всеки от тях има напълно реални шансове да се добере до битката за трофея.

ЦСКА е побеждавал Левски с 6:2!

ЦСКА е побеждавал Левски с 6:2!

Срещата е останала скрита от историята

Съперниците имат стари сметки за уреждане от миналогодишното издание на турнира, когато двата тима отново играха един срещу друг точно на тази фаза.

Тогава пловдивчани продължиха напред след инфарктно 3:3 на реванша на "Българска армия". Сега "канарчетата" мечтаят да повторят този подвиг, но плановете на "Армейците" са коренно различни. Столичани излизат за победа и за мъст за миналогодишното отпадане.

Снимка 483078

Източник: LAP.bg

Статистиката е на страната на домакините, които нямат загуба от Ботев на "Армията", откакто клубът премина в ръцете на Гриша Ганчев.

Добрата новина за гостите обаче е, че те не е нужно да търсят задължителен успех, тъй като всяка голово реми ще ги прати на финал, а при 0:0 също ще имат шанс да елиминират "червените" след продължения или дузпи.

Драгомир Драганов ще ръководи реванша между ЦСКА и Ботев (Пловдив)

Ясно е кой ще ръководи реванша между ЦСКА и Ботев (Пловдив)

Двубоят е на 24 юни, от 20:30 часа

Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич не може да използва довечера единствено нападателя Томи Юрич, който даде положителен тест за коронавирус.

Ферарио Спасов пък ще се лиши от услугите на контузения Димитър Тонев.

Сакалиев: Дъжд вали, вали... Ах, козирка си нямат те дори!

Сакалиев: Дъжд вали, вали... Ах, козирка си нямат те дори!

Стойко се майтапи с Левски