берлускониИталианският премиер Силвио Берлускони заяви, че има сериозна връзка, която започнал след раздялата с жена си, съобщи „Ройтерс". Известният със забежките си политик направи изненадващото признание в опит да се спаси от обвиненията, че е плащал за секс на непълнолетна танцьорка от нощен клуб.

Карима Ел Марук заяви пред местна телевизия, че е получила 7 000 евро от Берлускони при първото си посещение на частно парти у тях. В последствие премиерът наредил тя да бъде от ареста, където попаднала заради кражба.

В телевизионно обръщение Берлускони атакува магистратите, заявявайки, че те са действали „незаконно" и „неприемливо". Премиерът заяви още, че никога през живота си не е давал пари за интимни ласки. „Смятам го за пропаднало", заяви министър-председателят.

След като се разведох, въпреки че не съм го показвал пред медиите, аз имам стабилна връзка с човек, който не би ми позволил да върша нещата, които някои вестници си измислят", заяви Берлускони.

Той по никакъв начин не е показвал, че е обвързан, след като през 2009г. жена му Вероника Ларио го напусна. Повод за раздялата стана присъствието на премиера на рождения ден на 18-годишна неаполитанска моделка. След това името на 74-годишния в момента Берлускони беше намесено в серия от секс скандали, като даже през 2009г. изтече запис от разговор между него и проститутка. Той коментира единствено, че „не е светец".

Последните признания на Берслукони изглеждат пряко свързани с политическата ситуация в страната, след като неговото правителство едва се спаси при вот на недоверие през миналия месец, а върховният съд на страната отмени закон, който му гарантираше имунитет срещу преследване.

Лидерът на опозицията Пиер Луиджи Берсиани нарече „изповедта" на Берлускони „унизителен спектакъл".