Институтът за етнология и фолклористика с Eтнографски музей към Българската академия на науките (БАН) започна кампания по събирането на соц. предмети за експозиция.

Музеят набира предмети от социализма за попълване на фондовете си и включване в експозиции. Набирането на бъдещи експонати ще става под формата на дарения, като ще се поддържа личен контакт с всеки един дарител.

Паметникът на Бузлуджа вече е под денонощна охрана

Паметникът на Бузлуджа вече е под денонощна охрана

Има голям интерес за посещението му

Ремонтът на експозиционните зали на Националния етнографски музей вече е почти приключил. С това се отварят нови възможности за реализиране на изложби и проекти.

"Ако имате вещи от посочения период (дрехи, опаковки от шоколади, партийни книжки, играчки, сервизи и други), можете да ги предоставите на хората, които ще се погрижат за тях и ще им вдъхнат нов живот", призовават от института.

Всички желаещи да дарят вещи могат да получат повече информация на следните телефонни номера: 0899 229005, 0876 410344 или 02/8052618 - Илиана Страхилова и Васил Балтаджиев. Информация се предоставя и на място на адрес улица "Московска" 6А, град София.

Пишèте учебници. Не пренаписвайте историята

Пишèте учебници. Не пренаписвайте историята

Никой до днес не пожела да прочете докрай и безпристрастно трудните страници на най-новата българска история. И да ги затвори. Защото винаги е удобно да имаш някой и друг скелет в гардероба