Проучване сред 9000 европейци поставя мобилния телефон като ултимативен символ за стил пред обувките и дамската чанта.

Това сочи изследване, проведено от LG Electronics, което ще послужи за разработването на най-новия мобилен телефон от серията Black Label на марката.

Една пета от европейците заявяват, че стилът е "много важно" качество на търсения от тях партньор, а други 66 % от тях се съгласяват, че е "важно".

Анкетираните посочват именно мобилния телефон на второ място като показател за стил пред обувките, чантите, бижутата или вратовръзката. На първо място европейците поставят костюма и часовника като показатели за личен стил.

Проучването във Франция, Швеция и Великобритания дори класира мобилния телефон на първо място сред символите за стил.

Външният вид обаче не е единственото, което вълнува европееца. 20 % от хората, за които стилът на търсения от тях партньор е много важен, посочват още, че той трябва да е в комбинация с интелект.

Именно тази комбинация от предпочитания е залегнала и в разработката на най-новия мобилен телефон от серията Black Label на LG Electronics, чието име все още се пази в тайна.

Наследникът на LG Chocolate и LG Shine ще е с метално тяло, дисплей от закалено стъкло и обещава да е един от най-тънките камерафони на пазара.

За да определят коя личност най-много се доближава до представите на европееца за непреходна красота и стил, от LG поставиха и този въпрос в проучването си.

Стилните икони на Европа са оказаха Мерилин Монро и Джордж Клуни.

46 години след смъртта си, Мерилин Монро продължава да бъде пример за стил, изисканост и елегантност.

Тя е избрана измежду други, много харесвани стилни икони като Принцеса Даяна, която е на второ място сред фаворитите в Европа и Одри Хепбърн, която е трета в женската категория на проучването.

Мнението на анкетираните сочи, че в сравнение с настоящи красавици като Сиена Милър, Кейт Мос и Кийра Найтли, стилът на Мерилин Монро се определя като универсален и издържащ промените в модата.

Сред мъжете актьорът, филмов директор, сценарист и холивудски любимец Джордж Клуни се класира по-високо дори от емблеми на Холивуд като Елвис Пресли и Ричард Гиър, които са съответно втори и трети.

Други класирали се между първите десет са Джеймс Дийн, Джони Деп, Брад Пит и Дейвид Бекъм.