Бизнес съперничеството изглежда не е достатъчно за двама от най-могъщите милиардери в технологичната индустрия Илън Мъск и Марк Зукърбърг. Двамата обявиха, че искат да премерят сили в битка на ринга, съобщава CNN. 

Собственикът на Twitter и главен изпълнителен директор на Tesla Мъск наскоро написа, че ще е готов за битка със Зукърбърг, главният изпълнителен директор на Meta. Зукърбърг отговори с: "Изпрати ми местоположение" чрез "история" в приложението Instagram.

Остава неясно дали Зукърбърг и Мъск са сериозни или се смеят.

CNN се свърза с Meta за коментар. Говорител на компанията каза пред Verge: "Историята в Instagram говори сама за себе си."

Зукърбърг практикува бойни изкуства и спечели злато и сребро на турнир през май.

Отбелязва се, че двамата - които в миналото се бореха за високо място в индекса на милиардерите на Bloomberg, преди Мъск да стане най-богатият човек в света - са се сблъсквали и преди. През 2017 г. те се включиха в публичен спор за бъдещето на изкуствения интелект (ИИ).

Илон Мъск отново е най-богатият човек в света

Илон Мъск отново е най-богатият човек в света

Нетното му състояние възлиза на 192 млрд. долара

Мъск многократно е предупреждавал за ИИ като потенциална екзистенциална заплаха за човешката раса. Зукърбърг, от друга страна, е с много по-оптимистична гледна точка по темата. По време на предаване на живо във Facebook по това време той отхвърли "скептиците", които скицираха "сценарии за края на света", като "доста безотговорни".