
Мануел Кирос, който в неделя припечелва допълнително на пазарите в Мексико, приема залози от съмняващите се, че може да изяде повече от 15 бройки от един от най-лютите видове чушки абанеро.
Обикновено мексиканците, наследили любовта към лютата храна от ацтеките, добавят този вид чушка към яденето във съвсем малки количества - горе-долу колкото нокът.
И не всеки може да издържи огнения вкус, който придобиват традиционните такос и енчиладас, отбелязва агенция "Новости".
Абанеро са толкова люти, че ако прокарате пръсти, с които сте пипали чушката, по лицето си, по кожата ви излизат червени петна, които не минават няколко дни.
54-годишният Кирос, който обира парите на скептиците, показва безплатно, като добавка, още един трик, от който дори и мексиканците настръхват. Той изстисква сока от две чушки и го покапва върху очите си и намига, като че ли нищо не е била, на изумените зрители.
Най-голямата сума, която съм получавал за тези трикове, е 2000 долара от телевизия. В предаване за куриози показах какво умея и те ми платиха, а предаването бе повторено няколко пъти.
Въпреки, че Кирос за един ден на пазара заработва повече, отколкото за цяла седмица като таксиметров шофьор, той не иска да зареже основното си занимание, пише АП.
Да си таксиметров шофьор е професия. А тази работа с чушките е несериозна. Просто аз не съм чувствителен към тях. Абанера за мен са като плодове - например ябълки, твърди той.
Наскоро Мануел реши да постави световен рекорд по брой изядени чушки наведнъж от сорт, който организаторите на изпитанието решат. Вече е започнал преговори с представители на "Гинес" и вярва, че ще спечели, както това става винаги на пазарния площад.
Аз съм най-добрият. Готов съм да се изправя срещу всеки: индийци, араби, тайландци, които също ядат люта храна. Мога да ги победя поотделно, или всички наведнъж - все ми е едно.Лютата чушка е гордост на Мексико, затова световен шампион трябва да бъде мексиканец, твърди Кирос.
JEEP
на 06.02.2007 в 11:44:07 #1