Mистериозен неидентифициран купол изплува на плаж в Западна Австралия. Гигантският метален обект е открит от местните жители на плажа Грийн Хед, на около 250 км северно от Пърт, съобщава Би Би Си.

Щатските и федералните власти разследват предмета. Той се третира като опасен и полицията призова хората да стоят на дистанция от него. Обектът е около 2,5 м широк и между 2,5 и 3 м дълъг.

Искаме да уверим общността, че сме активно ангажирани в съвместни усилия с различни щатски и федерални агенции, за да определим произхода и природата на обекта, съобщи австралийската полиция в свое изявление.

Според авиационният експерт Джефри Томас предметът вероятно е резервоар за гориво от ракета, която е паднала в Индийския океан на някакъв етап през последните 12 месеца. Австралийската космическа агенция посочи, че е възможно гигантският цилиндър да е паднал от чужда космическа ракета-носител.

Твърденията, че мистериозният предмет може да е част от MH370, самолетът, който изчезна край западното австралийско крайбрежие през 2014 г. с 239 пътници на борда, бяха опровергани от полицията.