предупреждаваме, снимката е ГАДНА!!!!Последният писък на модата днес е “раздвоен език” – разрязване на две на езика. За момента тази практика все още не е много разпространена, но с всеки изминал ден все повече се популяризира, съобщава news.ru, като цитира USA Today.

Така например властите в американския щат Илинойс са на мнение, че резултатът от този жест с нищо не допринася за красотата или удобството на човека, а само го осакатява.

В момента законодателните експерти подготвят постановление, което да забрани разрязването на езика.

По-рано тази година някои военни структури забраниха “раздвоените езици”. Както разказва представител на военно-въздушната база Seymour Johnson в Северна Каролина през февруари един летец, дошъл на работа “по новата мода”, трябвало да зашие езика си, ако искал да запази мястото си. Според самите подлагащи се на тази, така наречена “промяна на тялото” операция, те я правят, за да шокират заобикалящите ги, за да придобият “духовен опит”, но на повечето просто им харесва как изглеждат така и как се чувстват.

19-годишният Джеймс Кин от щата Кентъки разказва, че е много щастлив от раздвоения си език, но хората рядко го забелязвали, ако сам не им го покажел. Той допълва, че предимството на операцията са по-хубавите целувки с език.

Операцията е струвала 500 долара на младежа и е направена с разрешението на родителите. Направена е с три разреза на минали през огъня скалпове, но без обезболяващи и не от хирург, обяснява още Кин.

Точно по тази причина законодателите в Илинойс готвят постановление, с което да се забрани разрязването на език и той да се прави само от лекари и зъболекари и то само при медицински нужди.

Законопроектът е бил приет единодъушно в Илинойс и очаква само одобрението на Сената.

Подобен законопроект бе разработван и в щата Мичигън, но той не можа да влезе в действие, тъй като не спечели достатъчно гласове за одобрение.