Дейли Планет В Австралия започна за пръв път продажбата на акции на публичен дом, който излезе на борсата, съобщава Би Би Си.

Цената на Акциите на публичния дом Дейли Планет, който се намира в Мелбърн се удвои още през първия ден. Компанията успя да събере повече от 2 милиона долара, благодарение на продажбите.

Публичните домове са законни в австралийския щат Виктория, а Дейли Планет са решени да разширят бизнеса си и в други австралийски градове, тъй като смятат, че той е защитен от рецесия.

Хайди Флайс, която се занимава с развитието на Daily Planet е сигурна, че акциите ще поскъпват. Ние продаваме секс, а е всеизвестно, че инвестициите в секса винаги се възвръщат, подчертава Флайс.

Дейли Планет В момента Daily Planet са пуснали 7.5 млн. акции на обща сума от 2.4 млн. долара. Все пак, за да не попаднат потенциалните инвеститори под ударите на закона за борба с придобиването на пари по аморален път, собствениците на Daily Planet предоставят акции не на самия публичен дом, а на компанията, притежаваща земята, върху която той е построен.