Списанието изчислява, че продажбите в ресторантите по целия свят възлизат на 1.5-2 трилиона долара годишно, като 500 милиарда от тази сума се пада на САЩ.
Посочените суми долари са за цената на обяд за един човек, като включват безалкохолна напитка и чай.

Aragawa (Токио)
277 долара
Ресторантът Aragawa получава знаменитото си говеждо от една-единствена ферма, която се намира близо до него, и то наистина си струва. Заведението е признато за най-доброто място в Токио, където може да се яде месо, което между другото се сервира само с пипер и горчица. Всякакви други подправки се смятат за богохулство.

Arpege (Париж)
211 долара
Главният готвач и собственик на суперскъпия парижки ресторант Arpege Ален Пасар превръща приготвянето на плодове в изкуство. Независимо, че постоянните клиенти се оплакват от високите цени, онези, които не са влизали в него могат само да съжаляват. Менюто, в което преобладават плодовете, се нрави на вкуса на всеки, който не брои банкнотите и калориите.

Eigensinn Farm (Торонто)
213 долара
На два часа път на север от Торонто се намира легендарната частна фирма Eigensinn Farm. Всичко, което се предлага в ресторанта, се отглежда, убива и готви на място. Менюто от 8 блюда струва 213 долара на човек, без виното. Местоположението на ресторанта не е особено удобно, но той е един от най-необичайните заведения за обществено хранене в Северна Америка и си струва парите.

Sketch (Лондон)
176 долара
Главният готвач Пиер Гание и алжирският ресторантьор Мазуз създават заедно Sketch, смятан за едно от най-впечатляващите заведения в британската столица. Новата френска кухня на ресторанта, която Гание е заимствал от своя парижки ресторант - тризвездния Michelin, получава горещи аплодисменти. Ресторантът има безупречно обслужване, собствена музикална програма и изложба от произведения на изкуството.

Petermann's Kunststuben (Цюрих)
151 долара
Менюто от 6 блюда в ресторанта включва пастет от гъши дроб, тиквички с лангуста, миди, гъбена супа. Десертът се променя всяка седмица, но тортата "Наполеон" с ананас е с най-голяма популярност. Главният готвач Реко Дзандонела се спечели славата на кулинар в цяла Европа благодарение на френската си кухня.

Tetsuya's Restaurant (Сидни)
135 долара
За да попаднете в Tetsuya's Restaurant, трябва да чакате поне месец. Френско-японското меню често се променя и не можете да бъдете сигурни какво точно ви очаква. Но класически блюда като гаспачо, риба тон и печена океанска пъстърва можете да хапнете винаги.

В 20-тицата на списание "Форбс" попадат и берлинският ресторант Vitrum, където менюто - предимно рибно - е 118 долара, виенският Steirereck с неговото меню от 114 долара и 35 000 бутилки вино, както и амстердамският Yamazato с меню от 108 долара, който предлага японска кухня.
Също за 108 долара можете да хапнете три блюда в ресторант Zalacain в Мадрид, чието меню включва екзотични морски блюда и испанска кухня от различни райони.