Броят на жертвите на атентата в Минск достигна 13, предаде РИА Новости, като се позова на представител на беларуското министерство на здравеопазването. Припомняме, взривът стана в понеделник на оживена метростанция в центъра на столицата.

През тази нощ в болница в Минск почина още един от ранените при терористичния акт", заяви неназован представител на здравното ведомство. По-ранните съобщения бяха, че жертвите са 12 и никой от 190-те приети в болница пострадали не е с опасност за живота.

Припомняме, взривът на разположената на метри от офиса на Лукашенко метростанция стана в понеделник в час пик. На място или в първите часове след експлозията загинаха 12 души, 190 бяха ранени, като сред пострадалите има и трима руснаци.

Прокуратурата на Беларус определи експлозията като терористичен акт броени часове по-късно и скоро след това бяха задържани петима души. Властите съобщиха, че заподозрените са направили пълни самопризнания, но не беше съобщено какъв е бил техният мотив.

Александър Лукашенко заяви вчера, че престъплението е било напълно разкрито, а тази сутрин движението на подземната железница беше напълно възобновено.