Огромен пожар помете контейнерно депо в югоизточен Бангладеш. Загинали са поне 16 души, а са ранени още над 150 човека, съобщиха в неделя местните власти, цитирани от Reuters.

Пожарът е възникнал в събота вечерта в контейнерно съоръжение в Ситакунда, на 40 км от пристанищния град Читагонг и е предизвикал множество експлозии на контейнери след огромен взрив в депото.

Пожарникарите все още работят по гасенето на пожара в неделната сутрин, по думи на представителя на пожарната Фарук Хосейн Шикдер. Експолозията е разтърсила квартала и е изпочупила на близки къщи, съобщават местни жители.

Горски пожар бушува край Атина

Горски пожар бушува край Атина

Евакуират жителите на райони от предградията Ано Вула и Глифада

Броят на жертвите може да се увеличи, тъй като някои от ранените са в критично състояние. Сред пострадалите има полицаи и пожарникари, каза хирургът Мохамед Елиас Хосейн

Той призова всички лекари в областта да помогнат за справянето със ситуацията и призова за спешно кръводаряване.

Не е ясна причината за пожара. От пожарната подозират, че може той да е тръгнал от контейнер с водороден прекис и бързо да се е разпространил и по други контейнери.

През 2020 г. трима души са загинали, след като петролен резервоар е избухнал в контейнерно депо в район Патенга в Читагонг.