Дания съобщи за липса на починали от новия коронавирус (COVID-19) през изминалото денонощие за пръв път от 13 март насам. Това обявиха здравните власти на страната, цитирани от "Ройтерс". 

Броят на новозаразените с коронавирус в Дания е нараснал със 78 души, с което общият брой на заразените от началото на епидемията в скандинавската страна вече е 10 911 души, като броят на хоспитализираните е спаднал с 10 души до 137 души.

Броят на починалите остава 537 души. 

Дания не очаква втора вълна на заразяване с коронавирус

Дания не очаква втора вълна на заразяване с коронавирус

Правителството разкри планове за увеличаване на тестването и система за проследяване на заразени с коронавирус

По-рано главният епидемиолог на Дания изтъкна, че страната е "много малко вероятно" да бъде ударена от втора вълна на заразяване с коронавирус.

Правителството обяви планове за увеличаване на тестването до 20 000 на ден и система за проследяване на заразени с цел предотвратяването на втора вълна.

Скандинавската страна е първата в Европа, която разхлаби ограничителните мерки преди почти един месец. 

Дания започна от началото на седмицата втората фаза на разхлабване на ограниченията, която включваше отваряне на ресторантите и търговските центрове.

В Дания публичните събирания до 500 души остават в сила до септември

В Дания публичните събирания до 500 души остават в сила до септември

Съобщението на властите противоречи на медийна информация, според която правителство ще позволи по-големи публични събирания от 10 май