Бостънската полиция беше вдигната на крак, след като в близост до училище в източната част на града бе намерена тенджера под налягане, поставена на тротоара до автомобил без регистрационни номера, предаде местният кореспондент на телевизия „Фокс".

Движението на ул. „Лексингтън" около учебното заведение бе спряно, а екипи на отряда за борба с тероризма и сапьори извършиха контролиран взрив на готварското пособие. Първоначално се предполагаше, че в тенджерата е поставено взривно устройство.

Тези опасения не се потвърдиха, а движението по улицата бе възстановено. От утре се подновяват и учебните занятия в начално училище „Хю Роу О'Донъл".
Припомняме, че през ноември миналата година безпризорна тенджера под налагяне бе детонирана и в близост до Бостънския университет.

Полицията в града е особено внимателна към всякакви съмнения за терористични заплахи, след като на 15 април 2013, по време на провеждането на ежегодния Бостънски маратон, избухнаха 2 взрива, които убиха петима души и раниха над 280 други.

След проведеното разследване бе установено, че нападението е организирано от двама чеченци - Тамерлан Царнаев и Джохар Царнаев. 26-годишният Тармелан бе убит при престрелка с полицията по време на операцията по залавянето му четири дни след атентата. Неговият брат Джохар успя да избяга, но бе ранен, което спомогна властите да го заловят.