21 загинали, 181 ранени, повече от 100 души безследно изчезнали. Това са резултатите до този момент от катастрофалните наводнения, обхванали осем провинции в Тайланд.

Властите съобщиха, че в до края на тази вечер трябва да получат допълнителна информация за броя на пострадалите. По-рано бе съобщено за 13 загинали.

Аномалиите във времето през месец март донесоха на страната ниски температури в компилация с поройни дъждове. Най-ниските температури са измерени в централните и северни части на страната. Проливните дъждове причиниха рекордни наводнения в южната част на страната, а пострадалите са над 1 милион човека.

През последните два дни валежите в някои региони намаляха, но в южните провинции продължава да вали - водата залива улици, дори и цели села.

Днес водата започна да се оттича от районите, разположени на възвишенията.

На някои от най-засегнатите острови, където дни наред бяха блокирани стотици туристи, положението започва да се нормализира, възстановена бе работата на аерогарите.

В други региони пък нещата не са толкова „розови". На остров Пукет е издадено предупреждение за опасност от наводнения. Въпреки това работата на летищата протича по график.