Десетки пациенти са загинали при пожар в болница в Западна Индия, където се лекуват болни от коронавирус, съобщи полицията рано в събота. Болнични служители и пожарникари спасиха 50 други пациенти в болницата в град Барух, град в щата Гуджарат.

Пожарът е избухнал около 01:00 ч. местно време.

Най-малко 12 пациенти са загинали поради пожара и произтичащия дим, съобщи телевизионният оператор India Today. Други съобщения в медиите предполагат, че броят на загиналите се е увеличил до 18 души. .

Индия пети ден поред със световен рекорд за заразени с коронавируса

Индия пети ден поред със световен рекорд за заразени с коронавируса

Заразените през последните 24 часа са 352 991 души

Според агенция Asia News International пациентите са били преместени в близките болници.

Инцидентът се случва, докато здравната система в Индия се бори на фона на безпрецедентен скок на случаите на коронавирус. Втората и много по-смъртоносна вълна на COVID-19 в Индия се дължи на "перфектна буря" от различни фактори - масови събирания, ниски нива на ваксинация и по-заразни щамове на вируса. Това заяви по-рано говорителят на Световната здравна организация Тарик Ясаревич.

Припомняме, за 6-ти пореден ден в Индия в края на април бяха отчетени над 300 000 новозаразени дневно. С повече от 17 млн. случая и над 200 000 жертви страната се превърна във втората най-засегната от пандемията в световен мащаб, след САЩ.

Съединените щати ще предоставят на Индия повече от 100 милиона долара помощ в борбата с разпространението на коронавирусна инфекция. В същото време обаче се ограничават пристигащите от страната.