Съединените щати ще предоставят на Индия повече от 100 милиона долара помощ в борбата с разпространението на коронавирусна инфекция, обяви пресслужбата на Белия дом.

В знак на солидарност с тази държава "в борбата срещу нова вълна от случаи на COVID-19", ще доставят там продукти на стойност над 100 милиона долара през следващите дни за спешна помощ.

СЗО вижда "перфектна буря" от фактори за COVID кризата в Индия

СЗО вижда "перфектна буря" от фактори за COVID кризата в Индия

Масовите събирания, ниските нива на ваксинация и по-заразните щамове на вируса са основните причини

От 29 април и през следващата седмица в тази страна ще започнат да пристигат самолети с помощта на правителството на САЩ.

Според администрацията на Вашингтон американската страна ще пренасочи поръчката си за 20 милиона дози ваксина COVID-19 от AstraZeneca към Индия. Освен това първият транш от 20 хиляди лекарства срещу коронавируса на Remdesivir ще бъде включен в помощта.

САЩ ще окажат незабавна помощ на Индия в борбата с на COVID-19

САЩ ще окажат незабавна помощ на Индия в борбата с на COVID-19

Здравната система на Индия е пред срив...

Също така 15 милиона респираторни маски, милион бързи тестове за коронавирусна инфекция, кислородни бутилки за многократна употреба, устройства за генериране и концентриране на кислород и прекурсори за производството на ваксини ще бъдат изпратени в Индия.

ЕС ще подкрепи Индия срещу COVID-19

ЕС ще подкрепи Индия срещу COVID-19

Делхи е изправен пред цунами от щамове

Междувременно втори самолет Ил-76 на руското министерство на извънредните ситуации достави в Ню Делхи товар медицинско оборудване, предназначено да помогне на Индия в борбата с коронавирусната инфекция. За това пише РИА "Новости".