Европейският съюз ще предостави подкрепа на Индия поради ситуацията с коронавируса в тази страна. Това съобщи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в "Туитър".

"Разтревожена съм от епидемиологичната ситуация в Индия. Готови сме да предоставим подкрепа. ЕС обединява ресурси, за да отговори бързо на искането на Индия за помощ чрез механизма на ЕС за гражданска защита ", написа Урсула фон дер Лайен .

По-рано беше съобщено, че "британският", "южноафриканският" и "бразилският" щам на коронавируса и неговият вариант с двойна мутация са отговорни за увеличаването на честотата на COVID-19 в Индия.

Индия пак счупи рекорда за COVID заразени, близо 350 000 за 24 часа

Индия пак счупи рекорда за COVID заразени, близо 350 000 за 24 часа

Това е четвърти рекорден ден поред

В същото време в Делхи нараства броят на случаите на заразяване с "британския" щам. Въпреки разпространението на различни щамове, общият брой инфекции с тях остава нисък.

Преди това Индия се класира на първо място в света по отношение на ваксинацията срещу коронавируса. Почти 60% от ваксинациите срещу COVID-19 са направени на жители от щатите Махаращра, Раджастан, Утар Прадеш, Гуджарат, Западна Бенгалия, Карнатака, Мадхя Прадеш, както и Керала.