Почти 70 души - повечето от тях деца - са в болница, след като два училищни автобуса се запалиха на магистрала край Сейнт Юсташ във вторник сутринта.

След катастрофата двата автобуса са били обхванати в пламъци. Инцидентът е станал на магистрала 640. Тойота Корола намалила скоростта и движещият се зад нея автобус я ударил отзад. Той бил ударен от втория училищен автобус. Избухнал пожар, който сериозно повредил двата автобуса.

"Ние бяхме вътре и чухме удара. Видяхме дима. Изтичахме навън. Видяхме, че това са два автобуса", ​​казва Мариос Кафруни, който работи в близкия автосалон. "Избягахме навън, за да спасим бедните деца. Дадохме им бутилирана вода и ги заведохме в автокъщата. След това чухме бума. Предполагам, че това е гумата.", разказа очевидецът.

Полицията съобщи, че децата от автобусите са успели да излязат безопасно, но 69 са били отведени в болница. Длъжностни лица заявиха, че нараняванията са били незначителни.

Автобусите превозваха 83 деца на възраст между 5 и 12 години на дневен лагер в Бросар.

Шофьорите на двата автобуса и колата не са били ранени. В местната болница са били мобилизирани допълнителен персонал, за да се окаже бързо първа помощ на транспортираните деца.