Президентът Джо Байдън постави нова цел поне една доза от ваксина срещу Covid-19 да е поставена на 70% от възрастното население на САЩ и да има напълно ваксинирани 160 милиона възрастни до 4 юли.

Администрацията на Байдън също така ще изпрати нови разпределения на Covid-19 ваксини до здравните клиники в селските райони в цялата страна и ще осигури допълнително финансиране, за да се помогне да се ваксинират повече американци.

Pfizer може да ваксинира и лица под 15-годишна възраст в САЩ

Pfizer може да ваксинира и лица под 15-годишна възраст в САЩ

До началото на следващата седмица се очаква разрешението

Байдън също така отбеляза, че темпът на ваксинация се е забавил, както се очаквало, тъй като тези, които са най-нетърпеливи да се ваксинират, вече са получили своите ваксини.

В новата фаза на програмата местата за масова ваксинация ще са в полза на по-малки обекти, разположени по-близо и по-удобно за хората. Бизнесът също така ще създаде стимули и ще даде отстъпки на ваксинираните клиенти.

100 млн. COVID ваксинирани с две дози американци

100 млн. COVID ваксинирани с две дози американци

През тази седмица отпадна задължението за маски на открито

Президентът също така увери, че след като Администрацията по храните и лекарствата одобри коронавирусна ваксина, която да е безопасна за деца и тийнейджъри, правителството ще разполага с 20 000 аптеки и други места за ваксинация в цялата страна, готови да поставят ваксините.