Понеже учените предупреждават, че мерките за социално дистанциране трябва да останат в известна степен до две години, преди естественият имунитет към коронавируса да бъде изграден, правителствените служители заявиха в сряда, че е рано да се говори за облекчаване на извънредното положение, наложено миналия месец.

Говорителят на гръцкото министерство на здравеопазването Сотирис Циодрас заяви, че е "твърде рано" да се облекчат мерките, въпреки относителния успех на Гърция в ограничаването на разпространението на вируса.

Гърция може да забрани колите по улиците за великденските празници

Гърция може да забрани колите по улиците за великденските празници

"Няма да ходим в църквите, това не е тест за вярата, а тест за нашето лично чувство за отговорност и колективна зрялост"

Страните, които направиха ход в тази посока, направиха "много малки стъпки" със строги правила, отбеляза той. Заместник-министърът на гражданската защита Никос Хардалиас добави, че няма да има изключения от ограниченията за православния Великден този уикенд и че посещенията при приятели и роднини не са позволени.

Броят на заразените с Covid-19 в Гърция нарасна до 2192 души с 22 нови случая в сряда. Официалният брой на починалите нарасна до 103, с непотвърдени информации по-късно в сряда, в които се казва, че друг пациент е издъхнал в Солун.