Силен пожар избухна в района на жп гара Elephant and Castle в едноименния район в централната част на британската столица Лондон. Телевизия Sky News показа кадри, на които се виждат кълба от черен дим и облак от пламък, излизащ изпод стълбовете на железопътен мост.

"Известно ни е за силен пожар в района на Elephant and Castle, поддържаме връзка с лондонските пожарникари, които пристигнаха на местопроизшествието", се казва в съобщение, публикувано на сайта на съвета на лондонския район Саутуорк в "Туитър".

Sky News уточнява, че движението на влакове през Elephant and Castle е временно спряно заради пожара. Освен това е била проведена евакуация на хората от съседните жилищни и офис сгради. В момента входовете на гарата са затворени. На мястото на потушаването на пожара има около 100 служители на пожарната служба.

Лондонската полиция заяви, че не свързва инцидента с тероризъм. "На този етап предполагаме, че инцидентът не е свързан с тероризъм", се казва в изявление на правоприлагащите органи. Според вестник "Индипендънт", който цитира полицейски служители, властите нямат информация за пострадали.

По-късно от лондонската пожарна обявиха, че са успели да поставят огнената стихия под контрол.