Индонезия регистрира най-малко 1 449 починали от COVID-19 през изминалото денонощие, което е рекорден брой жертви в рамките на 24 часа от началото на епидемията в страната, докато общият брой на заразените с коронавируса в страната надхвърли 3 млн. души, предаде ДПА.

Страната е регистрирала 49 509 заразени с коронавирус през последното денонощие, с което общият брой на регистрираните заразени вече е над 3 млн. души според здравното министерство.

Индонезия счупи рекорда за заразени и починали от COVID-19

Индонезия счупи рекорда за заразени и починали от COVID-19

558 души са починали през последното денонощие

Общият брой на регистрираните жертви на COVID-19 от началото на епидемията в страната достигна 79 032 души.

Индонезия изпита затруднения да овладее експлозия от заразени с COVID-19, която през последните седмици претовари болниците на островите Ява и Бали.

Властите хвърлиха вината за вълната върху силно вирулентния "Делта" вариант.

Във вторник правителството удължи частичното затваряне, което беше наложено за първи път по-рано този месец, до 26 юли.

Повече от 2 300 души с положителна проба за COVID-19 са починали, докато са се самоизолирали вкъщи от миналия месец насам, половината от тях в столицата Джакарта, тъй като болниците бяха принудени да връщат пациенти според LaporCovid-19, доброволческа група, която събира данни за пандемията.

Досега са ваксинирани над 43 млн. индонезийци, използвайки предимно ваксината, разработена от китайската фармацевтична компания Sinovac, но само 16,9 млн. души са получили втора доза. Населението на Индонезия е над 270 млн. души.

Инфлуенсърите са приоритет за ваксиниране в Индонезия

Инфлуенсърите са приоритет за ваксиниране в Индонезия

"Слава на Аллах, ваксина ... Не се страхувайте", пише индонезийска знаменитост докато го ваксинират