Още 415 души са починали от новия коронавирус (COVID-19) в Иран през последното денонощие, като това е рекорд за втори пореден ден в най-тежко засегнатата от пандемията страна в Близкия изток, съобщава "Франс прес".

Говорителката на здравното министерство Сима Садат Лари уточни, че с новите смъртни случаи, 69 повече от рекорда от вчера, общият брой на починалите от началото на епидемията в Иран вече е 33 714 души.

Председателят на иранския парламент е с коронавирус

Председателят на иранския парламент е с коронавирус

Тревожни новини от Техеран

Това е сред най-високите еднодневни скокове на починалите от COVID-19 в Иран от началото на епидемията.

Добавя се, че 6 824 души са дали положителна проба за наличие на коронавируса през последните 24 часа, с което официално регистрираните заразени от началото на епидемията в Иран достигнаха 558 648 души.

През последните седмици Иран регистрира няколко нови максимума както на починалите, така и на заразените, като числата продължават да нарастват от септември.

Председателят на парламента Мохамед Багър Галибаф по-рано днес стана последното длъжностно лице в Ислямската република, заразено с коронавируса.

Коронавирус: Иран счупи рекордите и за починали, и за новозаразени

Коронавирус: Иран счупи рекордите и за починали, и за новозаразени

346 души са починали през последните 24 часа

"Един от колегите ми се оказа положителен за коронавирус; тестът ми, който дойде в полунощ, също се оказа положителен", обяви той в "Туитър".

"В момента съм в карантина и, ако даде Бог, ще изпълнявам... своите отговорности", отбеляза той.

Най-малко двама депутати от новия парламент на Иран, сформиран по-рано тази година, починаха от COVID-19, а няколко други са заразени.