Иран днес отчете най-големия скок на жертвите от новия коронавирус за период от 24 часа, уточнявайки, че още 147 души са починали, или скок от 15 процента, като с това общо регистрираните жертви в Ислямската република стават 1 135 души, съобщава "Асошиейтед прес".

Иран призна за първи заразени в средата на февруари.

Иран предупреди гражданите си да спрат да пътуват, за да не умрат милиони

Иран предупреди гражданите си да спрат да пътуват, за да не умрат милиони

Много хора в Иран игнорират здравните указания

Увеличаването на смъртността идва, след като броят на заразените продължава да нараства всеки ден, като 17 371 души са инфектирани в цялата страна, уточни на пресконференция заместник-министърът на здравеопазването Алиреза Раиси.

Заразата хвърли сянка върху Персийската нова година (Новруз), обикновено празник на радост и веселие, който започва в петък. Здравните власти призоваха обществеността да избягва пътуванията и местата, където се струпват хора. Ала мнозина изглежда пренебрегват предупрежденията, повишавайки риска от още огнища.

Междувременно проучване на иранския университет "Шариф" показва, че 3,5 млн. иранци могат да умрат от новия коронавирус, ако населението не спазва насоките и съветите на правителството за ограничаване на заразата.

Шиити хардлайнери щурмуваха ирански светилища, затворени заради коронавируса

Шиити хардлайнери щурмуваха ирански светилища, затворени заради коронавируса

Израел превръща хотели в места за заразени и изплозва технология за следене за да спре заразата