Иран отчете рекорд за заразени с новия коронавирус (COVID-19) за втори пореден ден, като през изминалото денонощие са регистрирани 20 954 новозаразени, съобщава "Асошиейтед прес".

Страната е в разгара на една от най-тежките вълни на коронавируса до момента, след двуседмичния официален празник за Новруз, персийската Нова година, което накара милиони да пътуват до места за почивка в цялата страна и да се събират в домове напук на правителствените здравни насоки.

Месеци наред Иран се бори да овладее най-тежката епидемия от коронавируса в Близкия изток. С днешните случаи общият брой заразени от началото на епидемията в Ислямската република достигнаха 1 984 348 души според официалните данни.

Говорителката на здравното министерство на Иран Сима Садат Лари уточни, че през последните 24 часа са починали още 193 души, с което общият брой на починалите от началото на епидемията в страната вече е 63 699 души.

Броят на новозаразените през последните 24 часа надхвърли предишния рекорд от 17 430 заразени вчера. Това сигнализира за най-голямата вълна за последните четири месеца.