Израел и Хамас постигнаха споразумение за прекратяване на огъня в ивицата Газа. Това съобщи "Ройтерс". Агенцията цитира палестински официален представител.

Споразумението за прекратяване на огъня било постигнато между палестинските фракции и Израел чрез посредничеството на Египет.

Хамас отрича участие в ракетната атака срещу Израел

Хамас отрича участие в ракетната атака срещу Израел

Тези действия "не са в интерес на съпротивителното движение в Газа"

Той добави, че примирието е започнало в 22:00 местно време. Високопоставен израелски дипломат каза пред "Таймс Израел", че движението на Хамас е поискало прекратяване на огъня чрез четири посредника.

В неделя вечерта ракета от ивицата Газа удари жилищна сграда в селището Мишмерет в Израел. В резултат на това седем души бяха ранени. Израелските военни отбелязаха, че ракетата е изстреляна от позициите на Хамас близо до град Рафа.

Израел започна военна офанзива в Ивицата Газа

Израел започна военна офанзива в Ивицата Газа

Израелската армия атакувала терористични цели в Газа

Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че ще последва "решителна реакция". Той прекъсна и посещението си в САЩ, което трябваше да продължи до 27 март.

Армията на Тел Авив започна да нанася удари по мишени на Хамас в ивицата Газа. Израел също така затвори контролно-пропускателните пунктове Ерез и Керем Шалом на границата.