Двама сирийски военнослужещи са ранени при израелски въздушен удар, съобщава ТАСС.

Бил е поразен район в близост до летище в предградие на Дамаск.

"Около 00:30 ч. местно време във вторник Израел нанесе въздушни удари по обекти извън Дамаск", информира представител на министерството на отбраната на арабската република.

Посочва се, че атаката е била извършена от Галилейско море.

Израел удари голяма военна база в Централна Сирия

Израел удари голяма военна база в Централна Сирия

Съобщава се за двама убити и трима пострадали

"Двама военнослужещи бяха ранени при израелската агресия и бяха нанесени незначителни щети по атакуваните позиции", добавиха от ведомството.

Отбелязва се, че няколко ракети са били свалени от системите за противовъздушна отбрана на Сирия.

По-рано беше съобщено, че израелските сили са нанесли въздушен удар близо до летище в предградие на сирийската столица и четири района до летището са били атакувани.

Цел на атаката са били две съоръжения на сирийската армия, както и позиции на ирански части, разположени край Дамаск.

Силни взривове отекнаха в Дамаск

Силни взривове отекнаха в Дамаск

Сирия подозира Израел за въздушната атака

От години Йерусалим нанася въздушни удари срещу това, което описва като ирански и подкрепяни от Иран цели в Сирия, където Техеран е разположил сили в подкрепа на президента Башар ал Асад от началото на сирийската война през 2011 г.

Израел засили ударите по сирийските летища, за да попречи на нарастващото използване от страна на Иран на доставките по въздух на оръжия за негови съюзници в Сирия и Ливан, включително Хизбула.

Техеран възприе въздушния транспорт като по-надеждно средство за доставяне на военна техника на своите сили и съюзнически бойци в Сирия, след като наземният транспорт неколкократно беше прекъсван.

Израел отдавна гледа на задълбочаването на позициите на своя враг Иран в Сирия като заплаха за националната сигурност и разширява обхвата на своите удари, за да пресече този нов транспортен метод.