Губернаторът на Калифорния Гевин Нюсъм обяви извънредно положение в щата, предаде АП.

Агенцията уточнява, че рестриктивната мярка се предприема след първия смъртен случай от коронавирус в окръг Плейсър.

СЗО разпространи нови данни за коронавируса

СЗО разпространи нови данни за коронавируса

Промени в прогнозата

Местните здравни власти обявиха, че възрастен пациент, вероятно заразил се по време на пътуване с круизен кораб, е починал в Северна Калифорния.

Друг пациент със симптоми на заболяването е под карантина. Той е бил пътник от същия круизен кораб.

Според съобщения в медиите, двама здравни работници в болницата "Вакавали" са дали положителен тест за новия коронавирус, след като са били в контакт с болен.

Престолонаследникът на ОАЕ бил болен от коронавирус

Престолонаследникът на ОАЕ бил болен от коронавирус

Информацията идва от израелски медии

Персоналът на болницата и повече от 120 други здравни работници, включително десетки медицински сестри от медицинския център "Дейвис" им е наредено да преминат през карантина заради същия пациент.

Броят на починалите от новия коронавирус в САЩ достигна 11, след като един пациент почина в щата Вашингтон, а друг - в щата Калифорния, съобщиха световните агенции. Смъртният случай в Калифорния е първият извън пределите на щата Вашингтон, където коронавирусът отне живота на десет души.

Камарата на представителите oт американския конгрес одобри вчера законопроект, с който на правителството ще бъдат предоставени 8,3 милиарда долара за борба с разпространението на коронавируса, съобщи Ройтерс. Законопроектът беше приет с 415 гласа срещу два против.