Лекари и медицински сестри в САЩ са шокирани от скоростта, с която пациенти, заразени с новия коронавирус (COVID-19), се влошават и умират. Това разказва "Ройтерс" в свой репортаж.

Пациентите "изглеждат добре, чувстват се добре, обръщаш се и в следващия момент те вече са изпаднали в безсъзнание", изтъква Даяна Торес, която е медицинска сестра в болница в Ню Йорк, където е епицентърът на епидемията в САЩ.

Лекарството против въшки Ивермектин убива новия коронавирус за 48 часа

Лекарството против въшки Ивермектин убива новия коронавирус за 48 часа

Ветеринарното лекарство Ивермектин

Не само възрастни хора и пациенти със съпътстващи заболявания могат да са добре и тутакси след това да се окажат в предсмъртно състояние. Това може да се случи и на млади и здрави хора, са предупредили медици.

Например млада жена неочаквано е починала, докато медицинската сестра Лори Дъглас е била на смяна в болница в Батън Руж, щата Луизиана. Дъглас посочва, че след 34 години в професията е развила "интуиция кой ще припадне и кой може да се подобри. Но при тези хора нищо от това не е валидно".

Пациентите може да влязат в болница с високи равнища на кислород и веселяшки да разговарят и само няколко часа по-късно вече да имат затруднения с дишането и да бъдат интубирани, разказа лекар от друга болница в Ню Йорк.

"Плашещото е, че в това няма никакви правила", подчертал лекарят, пожелал да остане анонимен.

Смъртността от COVID-19 е шест пъти по-ниска в страни, масово ваксинирали с БЦЖ

Смъртността от COVID-19 е шест пъти по-ниска в страни, масово ваксинирали с БЦЖ

Тази ваксина се използва за имунитет срещу туберкулоза

Бързото влошаване вероятно е резултат от "прекомерна" реакция на имунната система, докато тя се бори с вируса, уточнява д-р Ото Янг, специалист по инфекциозни болести в медицинския център UCLA в Лос Анджелис. 

Емили Музика, 25-годишна медицинска сестра в предградията на Ню Йорк, разкри, че миналата седмица е претърпяла емоционален срив след случай, при който относително здрава 44-годишна жена се нуждаела внезапно от интубация

Журналистът от "Асошиейтед прес" Аник Джесданун, който е бил в добро здраве и е пробягал 83 маратона, е починал миналата седмица от COVID-19. 51-годишният мъж отначало не се нуждаел от хоспитализация. Бил започнал да се възстановява и при преглед от лекар в края на март показвал чисти бели дробове и бил доста жизнен. Но "внезапен обрат в ситуацията" го праща в спешното отделение на 1 април, а 13 часа по-късно е починал.

Медицинска сестра в интензивно отделение на болница в Ню Йорк пък е ставала свидетел пациенти бързо да стигат до бъбречна недостатъчност.

"Състоянието им се влошава безумно много и безумно бързо", отбелязва сестрата и допълва: "Полагаме наистина големи усилия да установим как да ги лекуваме.".

Лекари казват, че имат ограничен успех при спасяването на пациенти, които изискват интубация, като умират повече от обичайното пациенти, поставени на респираторни апарати.

От началото на епидемията в САЩ регистрираните заразени са над 430 000 души, от които са починали близо 15 000 души. Възстановилите се са повече от 24 000 души.