Броят на официално регистрираните заразени с новия коронавирус (COVID-19) през изминалото денонощие в Москва се е увеличил с 9 056 души, като това е рекорд от началото на епидемията. Това съобщиха от руския оперативен щаб за борба със заразата, цитирани от ТАСС.

От началото на пандемията в руската столицата са регистрирани общо 1 269 145 заразени. Вчера бяха регистрирани 6 195 новозаразени.

Кметът на Москва: Ситуацията с коронавируса е драматична

Кметът на Москва: Ситуацията с коронавируса е драматична

Обяви задължителна ваксинация срещу вируса в сектора на услугите

През последните 24 часа в Москва са регистрирани 78 починали заради коронавируса, което е най-високата стойност от 19 януари. С това общият брой на жертвите на COVID-19 в руската столица вече е 21 276 души.

В момента 137 470 души продължават лечението си в руската столица.

Иначе в цяла Русия са регистрирани 17 262 новозаразени през последното денонощие, като това е максимум от 1 февруари. С това общият брой на заразените от началото на епидемията в страната се увеличи до 5 281 309 души

Русия се нарежда на шесто място в света по брой заразени след САЩ, Индия, Бразилия, Франция и Турция.

Москва затваря за три дни

Москва затваря за три дни

Локдаунът е заради пик на случаите на коронавирус

453 души са починали от COVID-19 в цяла Русия през последните 24 часа, като това е най-големият брой жертви в рамките на денонощие от 18 март. От началото на епидемията в страната са починали общо 128 445 души

По брой починали по време на пандемията Русия се нарежда също на шесто място след САЩ, Бразилия, Индия, Мексико и Перу. 

По-рано Москва удължи въведените мерки заради рязкото увеличаване на заразените до 29 юни, след като те трябваше да спрат да действат в събота. Някои хранителни обекти, детски площадки, зоопаркове и други затварят, заведенията ще са с ограничено работно време.

В Русия най-голям брой починали от COVID-19 от 23 март

В Русия най-голям брой починали от COVID-19 от 23 март

Вече близо 128 хил. починали от началото на епидемията в страната

Започва и експеримент - в някои ресторанти и кафенета ще има "зони, свободни от COVID", които ще могат да работят без ограничения. Само хора със сертификат за втора доза ваксина ще могат да влизат там чрез QR код.

По-рано кметът на Москва Сергей Собянин предупреди, че в руската столица скоро могат да се въведат временни строги мерки, за да се ограничи разпространението на коронавируса.

Още краища в Русия правят COVID-19 ваксините задължителни за персонала на компаниите

Още краища в Русия правят COVID-19 ваксините задължителни за персонала на компаниите

Критици твърдят, че няма правно основание за изискването