В Русия официалният брой регистрирани заразени с новия коронавирус (COVID-19) през изминалото денонощие се е увеличил с 14 057 души, с което общият брой на заразените от началото на епидемията в страната вече е 5 264 047 души, съобщи руският оперативен щаб за борба със заразата, цитиран от ТАСС.

В относително изражение увеличението на заразените е 0,27%.

Русия се нарежда на шесто място в света по брой заразени от началото на пандемията след САЩ, Индия, Бразилия, Франция и Турция. 

В момента 296 350 души продължават лечениетоси  в Русия.

Кметът на Москва: Ситуацията с коронавируса е драматична

Кметът на Москва: Ситуацията с коронавируса е драматична

Обяви задължителна ваксинация срещу вируса в сектора на услугите

Броят на руснаците, възстановили се от коронавируса през последните 24 часа, се е увеличил с 11 205 души, с което общият брой на възстановилите се вече е 4 839 705 души.

Още 416 души са починали от COVID-19 през изминалото денонощие срещу 396 души вчера, като това е най-големият брой жертви в рамките на 24 часа от 23 март. С това общият брой на починалите от началото на епидемията в Русия достигна 127 992 души

Условната смъртност (окончателната може да се определи едва след края на епидемията) остана на ниво от 2,43%, следва от данните на щаба.

Русия се нарежда вече на седмо място в света по брой починали по време на пандемията след САЩ, Бразилия, Индия, Мексико, Перу и Великобритания, след като през последните дни задмина Италия. 

Ситуацията с коронавируса в Москва

Броят на хората, заразени с коронавируса в Москва, се е увеличил с 6 195 през последното денонощие, с което общият брой на заразените в руската столица достигна 1 260 089 души. Вчера бяха установени 5 782 заразени.

Москва затваря за три дни

Москва затваря за три дни

Локдаунът е заради пик на случаите на коронавирус