Смъртоносният коронавирус вече се е разпространил във всички 50 щата на САЩ, след като Западна Вирджиния съобщи за първи заразен човек, съобщават американските медии.

Междувременно управата на най-големия американски град Ню Йорк обяви, че обмисля блокада, подобна на тази в района на залива на Сан Франциско.

Досега в САЩ са регистрирани 114 починали от новия коронавирус и около 6 500 заразени в цялата страна.

Коронавирус: САЩ, Британия, Испания, Канада инжектират над трилион в помощ на бизнеса

Коронавирус: САЩ, Британия, Испания, Канада инжектират над трилион в помощ на бизнеса

Само САЩ подпомогат икономиката си с 1 трлн. долара

В световен мащаб има около 200 000 заразени, като от тях близо 8000 души са починали.

След като администрацията на президента Доналд Тръмп предложи пакет от икономически стимули на стойност 1 трлн. долара, американският министър на финансите Стивън Мнучин предупреди сенаторите от Републиканската партия снощи, че ако Конгресът на САЩ не успее да предприеме действия, безработицата в САЩ може да достигне 20% - почти двойно повече в сравнение с безработица по време на Голямата рецесия.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио междувременно заяви, че ще вземе решение в рамките на два дни дали да нареди на 8,5 млн. жители да "стоят на място".

 Сърбия въведе комендантски час зарази коронавируса

Сърбия въведе комендантски час зарази коронавируса

От 20:00 ч. до 5:00 ч. сутринта...

Подобен ход би могъл до голяма степен да затвори хората по домовете им, като същевременно ще им позволи да правят необходимите излизания от вкъщи за закупуване на хранителни стоки или лекарства, разходка на куче или тренировки, стига да избягват контактите с други хора.

"Това е много, много трудно решение", коментира Бил де Блазио и допълни: "Никога досега не сме били в такова положение. Никога в историята на Ню Йорк не съм чувал за подобно нещо."

Властите в района на залива на Сан Франциско вече са наредили на 6,7 милиона души да останат вкъщи и да не излизат освен при крайна необходимост до 7 април.

Amazon назначава 100 000 нови служители – скок в търсенето заради коронавируса

Amazon назначава 100 000 нови служители – скок в търсенето заради коронавируса

Предстои и увеличение на заплатите...

От своя страна вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс обяви, че Белият дом може да призове американските военни да построят полеви болници в горещи точки с много заразени, ако това бъде поискано от губернаторите на отделните щати.

Междувременно шефът на Пентагона Марк Еспър каза, че американските военни ще предоставят на американското министерство на здравеопазването 5 млн. респираторни маски и до 2000 вентилатора.

Еспър допълни, че военните ще отворят и своите 14 сертифицирани лаборатории за тестове за коронавирус за изследване на невоенен персонал.