Николас Мадуро показа мускули. Президентът на Венецуела посети армейско поделение във Форт Парамакай. Това съобщи агенция " Мирафлорес прес".

Николас Мадуро беше придружаван от военния министър Владимир Падрино. Двамата политици участваха както в сутрешна физзарядка, но и във военни маневри.

Във Венецуела нямало руска военна база

Във Венецуела нямало руска военна база

Кремъл не бил пращал наемници в Каракас

Показването на мускули от Мадуро става на фона на ескалацията на напрежението в страната. Опозицията се радва на растяща международна подкрепа.

В същото време Мадуро се радва на подкрепата на Русия, Турция и други страни.

На този етап висшето военно ръководство подкрепят Мадуро и определиха случващото се за преврат.

Венецуела се намира в безпрецедентна криза, след поредни граждански вълнение, предизвикани от икономическия колапс в страната. Миналата седмица председателят на парламента Гуайдо се обяви за временно изпълняващ длъжността президент на Венецуела.

Гуайдо бе признат от САЩ, Канада и регионални сили. Няколко европейски държави наложиха ултиматум на Мадуро, че ако не организира предсрочни парламентарни избори до 8 дни, ще признаят Гуайдо. Австралия стана поредната страна, която призна Гуайдо. Израел направи това след изричната молба на САЩ. Мадуро има подкрепата на Куба, Иран, Китай и Русия, като последните две страни блокираха резолюция на ООН срещу Мадуро.